keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Piruetteja


Huomasin tässä showssa viimeksi että tämän viiden vuoden aikana mitä olen tanssinut en ole oppinut tekemään oikeaoppista piruettia! Hopissa ja reggaessa sitä ei ole pahemmin tarvinnut mutta nyt kun on alkanut harrastaa näitä ns. tekniikkalajeja niin on huomannut että piruetti pitäisi osata tehdä.

Ensinnäkään en saa edes sitä toista jalkaa nostettua nilkka ylemmäs enkä saa tukijalkaa kunnolla relevéseen. Siinä taitaa olla ne suurimmat tekijät miksi esimerkiksi tuplapiruettia tehdessä ei meinaa pysyä pystyssä. Kädetkin ovat ihan miten sattuu mutta se on toistaiseksi ihan sama koska yritän nyt keskittyä kunnolla jalkoihin ja niissä voi olla hoppitaustan takia työtä. 

Ilokseni huomasin että opin touchturnit(?) ja yhden toisen piruetin (missä toinen jalka jää toisen eteen maahan ja laahaa perässä ja sitä rataa...) ensimmäisten joukossa. Muutenkin itse tansiiminen alkaa olla kokoajan helpompaa mutta sarjojen kanssa on vähän probleemaa kun ei millään meinaa muistaa ja ne sekoittuu muiden sarjojen kanssa. Mutta ei oo ku harjotella. :)

2 kommenttia:

  1. Mulla onnistuu toisella jalalla melkein tripla, mutta toisella tökkää jo ensimmäiseen -niin ärsyttävää :D Mutta harjoittelua vaan :)

    Sulla on aika pitkät hiukset(?), joten kannattaa pitää niitä keskellä päätä kiinni niin, etteivät ne aina läsähdä kasvoillesi. Estääkseen hiusten läsähtämistä jännittää usein kaulan pieniälihaksia, joka haittaa kiintopisteessä pysymistä ja näin ollen pystyssäpysymistä. Sitten jos teet perus piruetteja passéessa, niin muista pitää jalka ylhäällä loppuun asti, samoin kädet. :)

    VastaaPoista
  2. hei kiitti neuvoista! en ollu ikinä ees ajatellu noita hiusjuttuja ja ne on mulla aina miten sattuu naamalla tai sit jossain ihan muualla:D

    VastaaPoista