keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Oulun katutanssit 2013


Oulu kohteli hyvin. Paras tapahtuma pitkään aikaan ja koin itsekin kehittyneeni tuon viikonlopun aikana. Okt alkoi omalta osaltani jo torstaina Joensuussa, jossa pidimme Isan luona omat pre-partyt. Ilta venyi vähän pitkäksi ja pääsin kotiin nukkumaan vasta yhden-kahden aikoihin. 



Seuraavana päivänä lähdimme jo puolen päivän aikoihin ajamaan Oulua kohti, joten yöunet eivät ihan ruhtinaalliset olleet. Ouluun päästyämme majoituimme minne kukin nyt oli sopinut menevänsä. Lähdimme viettämään iltaa ja jälleen omia pre-partyja puistoon, joka oli täynnä nuoria ryyppäämässä. Tanssimme ja hengailimme ja saimme myös vähän outoja katseita. Virallisten etkojen jatkot siirtyivät puiston vieressä olevalle rannalle ja liityimme heidän seuraansa. Kävimme myös uimassa tyttöjen kanssa ja oli kyllä aika jees kävellä märissä vaatteissa kaupungin läpi! :D


Lauantaina oli itse päätapahtuma Oulun Rotuaarilla. Olimme tyttöjen kanssa osallistumassa 5 vs 5 crewibattleen, mutta lauantai-aamunakaan ei crewimmw nimi ollut vielä selvillä. Aamumusiikiksi kuultu Kemmurun Landespede-biisi kuitenkin inspiroi ja battlasimme nimellä Landeböönat. :D Emme päässeet showcase-kierrosta pidemmälle, mutta olin silti tosi tyytyväinen. Oli kiva tanssia ja vedin ehkä parhaan runini pitkään aikaan.



5 vs 5 -battlen lisäksi käytiin myös 3 vs 3 sukupolvien taisto, jossa siis nuorimmalla ja vanhimmalla pitää olla ikäeroa vähintään kymmenen vuotta, sekä powerimättö, johon itse kyllä petyin. Arpaonni päätti tehdä kisasta kettumaisen ja valitsi ensimmäiseksi liikkeeksi backspinnin ja seuraavaksi siihen piti yhdistää 2000. (backspinnissä sananmukaisesti pyöritään selällä ja 2000:ssa pitäisi pystyä pyörimään käsillä käsilläseisonta-asennossa) Melkein mahdottomasta combosta selviytyi kuitenkin yksi voittaja. 

Ilta jatkui 45 specialissa, jonne itsekin pääsin, kiitos rennon poken. Jatkoilla käytiin Dj trollface-battle, jossa dj sai trollata battlaajia oman mielensä mukaan. Nopeuttaa, hidastaa, pysäyttää musiikkia, vaihtaa biisiä kesken runin tai ihan mitä mieleen juolahti. Voiton vei päivällä levyjä pyörittänyt Dj Steve Jones. Ilta jatkui tanssiessa ja juhliessa aina valomerkkiin asti, jonka jälkeen lähdin vaeltamaan kämpille muutalan tunnin yöunille. 

Sunnuntaina oli vuorossa workshopit Citydancella, joista ensimmäinen, Reeflexin hip hop oli tietenkin heti 12, joten ei taaskaan tullut hirveästi nukuttua. Workshopilla treenattiin aika paljon jalkatyöskentelyä, jota miunkin on pitänyt parantaa. Reeflexin workshopi jälkeen oli reilu tunti taukoa, joten kävin pyörähtämässä keskustassa ja Rotuaarilla katsomassa pari tanssiesitystä. Workshopit jatkuivat vielä breikillä, josta sai kyllä taas lisää intoa treenata breikkiä vähän enemmän.


Oulun katutanssit kyllä täytti odotukset. Reissu oli mahtava ja inspiroiva ja kotiin palasin yhtä kokemusta ja muutamaa uutta tuttua rikkaampana. Onneksi jamihype ei ainakaan ihan vielä lopu, koska lauantaina on luvassa vielä Jyväskylän Payback jamit ja nuijasota. Kaikki pohjois-itä-akselilla asuvat katutanssijat; kuulkaa sotahuuto ja liittykää armeijaamme, niin näytetään etelälle ja keskiblokille kuka on kuka! Video puhukoot puolestaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti