perjantai 20. heinäkuuta 2012

Dance, another love of my life

Mua pyydettiin tekemään postaus, jossa kertoisin tanssiharrastuksestani. Nyt kun ei ole ollut oikein muta aihetta postailla, päätin ottaa tämän tehtäväksi.

Kaikkihan alkoi siis vuonna 2002 kun 6-vuotias pikku-Anna katsoi leffan nimeltä Barbie Pähkinänsärkijä baletissa, ja tahtoi balleriinaksi. Kävin puoli vuotta paikallisen urheiluseuran balettitunneilla. Se puoli vuotta riitti... Ei me ikinä oikein kunnolla tanssittu, vaan sipsuteltiin varpaillamme pisteestä A pisteeseen B. Lisäksi meillä oli miesopettaja, joka heitti vain huonoa läppää. Kupla, jossa kuvittelin itseni tanssimassa nätisti vaaleanpunaisessa tutussa, oli hajonnut.


10-vuotiaana bongasin koulun seinältä ilmoituksen samaisen urheiluseuran hip hop-tanssitunneista. Menin kaverini kanssa sinne, mutta muita siellä ei sitten ollutkaan. Opettajamme suositteli meille show-tuntejaan, jossa oli enemmän porukkaa. Siellä sitten tanssimme vuoden.

5-luokalla pidin syksyn taukoa tanssista, syystä jota en tiedä... Keväällä ilmoittauduin JoenVoLi:n tanssitunnille, joka kantoi nimeä: Tyttöbreikki ja hip hop. Se oli ensimmäinen kerta, kun kunnolla harrastin hoppia. Breikistä siellä nyt ei muuta opetettu kuin baby freeze, mutta se oli silloin suuri lesoamisen aihe. :D


6-luokalla kävin kaverini kanssa syksyn jollain dance mix-tunnilla, mutta se oli aika perseestä, kun siellä oli neljä ernua, jotka eivät edes yrittäneet tanssia, vaan nyrpistivät nenäänsä kaikelle ja tekivät liikkeet mahdollisimman pienesti. Mulla olis koneella videomatskua tuosta esityksestä, mutta en kehtaa sitä tänne laittaa, koska nyt muutaman vuoden tanssillisesti viisaampana se on aika karmeaa katsottavaa...

Keväällä sitten eksyin tanssiopistolle hoppi-tunneille, koska toinen kaverini tanssi siellä. Siellä oli myös tanssijanurani ensimmäinen peilisali! (siitä johtuu se, että en vieläkään osaa katsoa itseäni peilistä, kun tanssin) Siellä oli motivoituneita tanssijoita ja koin ensimmäistä kertaa alemmuuskompleksia "isojen tyttöjen" tanssiessa paljon paremmin kuin itse.

Eka Tanssiopiston näytös "häämatkalla". Olen tuolla jossain :)

Seuraavana vuonna jatkoin hoppia, vaikka kaikki kaverini vaihtoivat show'hun. Olin kesällä myös tanssileirillä, jossa tanssimme balettia, nykäriä, hoppia ja dancehall reggaeta. Leiriltä sain rohkeutta ilmoittautua seuraavana syksynä dancehall-ryhmään, enkä ole katunut yhtään! Kesällä 2011 hoppi-ryhmämme osallistui ensimmäistä kertaa JNS On The Street -katutapahtumaan.


Viime syksynä tanssitunteja olikin sitten viikossa jo viisi. Hoppi, dancehall, show, jazz ja nykäri. Se kävi aika raskaaksi hölmöjen aikataulujen takia, joten jätin keväällä jazzin pois. Nykäristä en henkilökohtaisesti pidä, mutta kärvistelin siellä vuoden, jotta pääsisin contemporary street -ryhmään tänä syksynä. 

Keväällä bongasin facebookista Itärajan katutanssiyhteisö -ryhmän ja liityin siihen oitis. Huomasin, että he käyvät porukalla treenaamassa, joten tungin itsekin mukaan. Olen saanut yhteisön kautta paljon uusia kavereita ja saanut tutustua uusiin katutanssilajeihin erilaisilla workshopeilla. Heidän kanssa käydään jameissa ja tapahtumissa, ja heistä on tullut kuin toinen perhe. :)

Tässä on vain muutama joensuulainen. Loput ovat Oulusta ja Lappeenrannasta ja mistä lie, mutta en löytänyt muuta kivaa ryhmäkuvaa. Ja huomatkaa meikäläisen kyynärpää tuolla oikeassa laidassa. :D

Syksyllä tanssin osalta olisi tiedossa ainakin Joen yön esiintyminen katutanssipläjjäyksessä, lisää treenailuja ja tietty tanssiopiston tunnit. Niistä lisää lähempänä. :)

Jos heräsi kysymyksiä niin niitä saa vapaasti kysellä kommenttiboksiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti